Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulu, bir yandan öğrencilerine çağın gerektirdiği donanım ve değerleri kazandırırken bir yandan da sınav hazırlık programıyla öğrencilerini LGS’ye hazırlar.
İşte bu motivasyona sahip programın temel dinamikleri şunlardır:
1- HAFTA İÇİ DERS PROGRAMI
LGS çalışmaları 7. sınıfın ikinci dönemi itibari ile başlar. Öncelikle 7. sınıf konuları tamamlanır ve peşinden LGS konuları işlenmeye başlanır. 8. sınıfta ise ders programları tamamıyla LGS çalışmalarına ayrılır.
2- GES (GENEL ETÜT SİSTEMİ), KTTK (KAZANIM TAMAMLAMA KURSLARI) , ATAK (AKŞAM TAKVİYE KURSLARI) VE KABİN ÇALIŞMALARI
Hafta içi her gün son saat etütlerde yapılan etütlerde öğretmenler, öğrencileriyle aylık belirlenen kazanım eksiklerine göre ayrıca etüt ve sınıf çalışmaları yaparlar. Ölçme değerlendirme biriminden alınan verilere göre belirlenen kazanım eksikleri hafta sonları yapılan Kazanım Tamamlama Kursları ve akşam çıkışlarda yapılan Akşam Takviye Kursları ile tamamlanarak tam öğrenmenin sağlanması hedeflenir.
3- ÇALIŞMA PROGRAMLARI
Rehber öğretmen ve akademik danışmanlarımızın nezaretinde hazırlanan “Öğrenci Çalışma Programları”, bireysel ders planı oluşturma ve belirlenen soru çözme hedeflerine ulaştırma özelliklerini bir araya getiren dinamik bir çalışma programı niteliğindedir.
5- HAFTA SONU ÇALIŞMALARI
Cumartesi günleri 6 derslik bir LGS programı uygulanır. Böylece öğrencilerin hazırlık sürecini kesintisiz bir şekilde devam ettirmeleri ve vakitlerini verimli değerlendirmeleri sağlanır.
7- YOĞUNLAŞTIRILMIŞ KAMPLAR
Okul Kamplarımız, 7. sınıf öğrencileri için 2. dönemin sonunda uygulanır. 8. sınıf okul kampları ise öğretim yılı başında, ara tatillerde ve yarıyıl tatilinde uygulanmaya devam eder. Son kamp mayıs ayında yapılır.
8- ETKİN ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Deneme sınavları 5. sınıftan itibaren uygulanmaya başlar. 5 ve 6. Sınıflarda ayda 2 deneme sınavı uygulanır. 7. sınıfta deneme sınavlarının sayısı artarken, 8. sınıfta bu sayı 50’yi aşar.
9- ÇÖZÜM ODAKLI REHBERLİK
Sınava hazırlık çalışmalarını yürüten rehber öğretmen, öğrencinin akademik, sosyal ve duygusal durumu ile ilgili takipleri yapmaya, elde edilen ve kayıt altına alınan verileri öğrenci ve gerektiğinde veliler ile yüz yüze görüşerek değerlendirmeye odaklanır. Rehber öğretmen, düzenli olarak öğrenci, veli ve akademik danışmanlarla görüşmeler yaparak sürecin sağlıklı işlemesine katkı sağlar.
10- AKADEMİK DANIŞMANLIK SİSTEMİ
Sınava hazırlanan her öğrencinin bir akademik danışmanı vardır. Akademik danışman; öğrencisiyle her hafta düzenli olarak görüşür, onu destekler ve ona yol gösterir, sürekli öğrenci velisiyle ve okul yönetimiyle iletişim hâlindedir.